Öppet hus!

Ååååh, jag kan inte sova. Är för ivrig inför öppet hus på Fässberg. Jag och en kompis gör en reklamfilm för vart gymnasie som projektarbete och ska idag spränga en hink pingisbollar inför de besökande. Vi har aldrig gjort detta tidigare, så igår stannade vi kvar efter skolan för att provspränga i ett klassrum.

Enligt de klipp vi studerade skulle ett experiment med bollar gå till följande: Man lägger en flaska med flytande kväve i varmvatten, häver över bollarna och sedan smäller det till, tunnan flyger upp någon meter i luften, men landar hel, och bollarna regnar ut. Så, vi hällde upp kvävet i en flaska och... I sista sekund sa vår handledare att vi borde testa att spränga utomhus första gången i faaall något trots allt skulle gå fel, så vi gick ut i mörkret, utan pingisbollarna (vi sparade dem till idag), och testade.

Jag skruvade på korken på flaskan, slängde nervöst ner den i hinken och sprang bort till de andra. Vi förväntade oss en liten smäll i att hinken skulle studsa upp lite i luften, för det var så det hände på det klippet vi utgick från.

Det gick några sekunder. "Kom igen nu" tänkte vi. "Fungera nu". BOOOOOM!!! och Tims städhink was no more. Det tjöt i öronen efter att det låtit som någon bombat vår skola, den blå hinken syntes inte längre till, ett stort vitt rökmoln hade istället tagit dess plats och vi alla runt omkring kiknade chockade skratt. Faaasen alltså vad förvånade vi blev. Det var bara ren tur att vi gick ut också!

Så efteråt fick vi åka och köpa ny hink till Tims familj, haha. Fast det var det värt.

Och idag ska vi göra om det inför folk. Är så nervös.

Ni som vill se på är så välkomna! Vi vet inte än vilken tid, men någon gång mellan 11 å 14, hehe. Kanske runt 12?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0