Första tentan, check

Lättnaden. Lyckan.
 
Har gått hela veckan och fått höra hur alla andra klasser i vår kurs fått reda på hur hemtentan (och därmed hela kursen) gått, vilket betyg de fått. Men inte vi. I måndags sa läraren att hon trodde vi skulle få reda på resultatet på tisdagen. Icke. I morse mötte vi henne i korridoren och hon sa att det var en del som faktiskt blivit underkända.
 
"Jaha, men det är ju vi då" tänkte vi direkt och fick ångest.
 
Suttit och uppdaterat mejlen sedan jag kommit hem och plötsligt dyker det upp ett oläst meddelande. Läraren. SHIT SHIT SHIT är det nu jag blir underkänd??? Skakandes  – ja, jag skakade på riktigt, haha – försöker jag hitta vart någonstans hon satt ut betyget och efter typ 5 år (minuter) hittar jag.
 
VG!!!!!
 
Jag är så glad just nu. Man vet verkligen inte hur man ligger till, om man uppfattat tentan rätt osv osv. Hade sååå nöjt mig med att bara inte bli underkänd, men detta är ju otroligt... Bra start på utbildningen då! Första kursen avklarad med ett VG.
 
Känner mig odödlig just nu.

Dåliga och bra dagar

Har haft en riktigt pissig dag. Dagen började i natt när jag lade mig och inte kunde somna. För många tankar cirkulerade i huvudet på mig så trots att jag lade mig i sängen klockan 23.15 somnade jag inte helt förrän runt 4-tiden. Låg och vred på mig och kunde inte sluta tänka, kunde inte slappna av. Tog till och med upp en bok vi har att läsa nu vid 2-tiden och läste ett par sidor. Inte ens det hjälpte.
 
Så därför var jag skittrött idag och kunde inte koncentrera mig för fem öre på föreläsningen. Vi gick i halvlek och tänkte börja med ett grupparbete, men inser att vi alla har läst fel artikel (som tog aslång tid att förstå) så vi måste börja om från noll. Efter det förfryser jag på väg till bussen och bli fräst åt av busschauffören.
 
ALLA är ute och ska laga mat samtidigt som jag håller på att avlida av hunger och själv ska laga mat. På detta har det varit sjukt kallt, regnat och blåst precis hela dagen.
 
Nu får jag chilla och hoppas att jag somnar bättre i natt.
 
Blä.

Korridor eller lägenhet

Har precis städat undan på mitt lilla rum. Det är otroligt hur stökigt det kan bli trots att jag inte har så mycket prylar. Förhoppningsvis har jag en fåtölj här uppe efter helgen, det är det jag saknat.
 
Korridoren och jag firar en månad ihop nu. Vad snabbt det gått! Har fått så många nya intryck att min hjärna snart exploderar, men det är verkligen lärorikt. Jag har lärt mig massor om mig själv. Som att jag bara är halvt korridorsmaterial. Jag gillar människorna som jag bor med, de är trevliga och pratsamma, och det är ofta mysigt att ha lite rörelse omkring sig. Men jag har insett att jag vill kunna välja när jag vill träffa folk. Ibland har jag sådana dagar när jag bara inte orkar prata med någon, bara vill göra min middag och sedan försvinna in i en tv-serie. Den möjligheten finns inte här, för det är alltid någon ute i köket.
 
Nackdelen med lägenhet är ju då den motsatta; jag vill inte vara ensam hela tiden varje dag, utan det känns lite gött att komma ut och prata strunt med någon medan man lagar mat. Så jag får väl helt enkelt väga för- och nackdelar och se vart jag hamnar. Hur som helst har jag inte tillräckligt med köpoäng för att få lägenhet just nu. De ligger på över 1200 p minst (man får ett poäng per dag, för er som inte vet) och jag har knappt 800. Insane. Men hört att det ska gå ner lite så småningom.
 
Strax ska jag ut och värma lite mat och efter lunchen cykla till ett seminarium. Det blir nog en bra dag.
 
Kram på er.

Längtan efter hösten

Hemtentan är klar och jag är tillbaka i Linköping. Kändes extremt motigt att sätta sig på bussen tillbaka, haha, men så fort den rullade iväg så var allt lugnt. Nu sitter jag på rummet och har precis läst ett halvt kapitel i den nya kurslitteraturen, men mer orkar jag inte. Man måste ju få göra annat än att plugga hela tiden också.
 
Har föreläsning i stan idag, så ska nog ta med mig kameran och gå omkring lite efteråt. Fint väder och allt ju. Vissa träd har så smått börjat skifta i färg nu, så världen är lite vackrare än den brukar.
 
Har jag sagt att jag gillar hösten eller? En av mina fyra favoritårstider. Just nu älskar jag den lite mer och orkar inte vänta på att det ska bli mörkt vid fem redan. Nu går ju solen ner vid halv åtta eller något. Alldeles för sent.
 
 

Älskade Göteborg

 
Här sitter jag med min dorf och pluggar. Eftersom vi har hemtenta och inte hade någonting schemalagt på en vecka såg jag min chans att slippa diska trettiofem gånger per dag, slippa lägga ner massa tid på att handla och att laga vettig mat och så självklart såg jag min chans att få pussa lite på fluffbollen i bild. Hon har lagt sig över kursmaterialet flera gånger och verkar tycka att det är rätt mysigt att få vara nära ändå. Sötfisen.
 
Åker snart tillbaka till korridorsrummet och det känns lite sådär alltså. Många sa att det hade tagit emot när de skulle åka tillbaka till studieorten och jag kan inte annat än att förstå dem nu. Visst finns det många fördelar och roligheter med att bo själv i en annan stad, med det nya folket man träffat under nollning och i klassen, men faktumet kvarstår att det är här jag bott hela livet och det är nog trots allt här jag trivs bäst.
 
Mor min och jag tog en promenad i skogen och hittade massvis med bebissvampar. Så nu måste jag åka tillbaka om några helger för att få plocka dem! Tur att bussen är billig, haha.
 
Nej, nu ska jag se till att få klart den här tentan.
 
Har jag sagt vad jag pluggar till förresten? Efter alla om och men (från alla estetiska yrken till forskningsutbildningar jag kollat på) blev det till slut lärare. Och jag tror det blir bra faktiskt. Åtminstone om man ser på hur det känts de här tre första veckorna. 

En liten update

Nolle-p är över och allt fokus ligger nu på plugget som de körde igång under denna extremt intensiva period. Ligger efter med 2 böcker ungefär som egentligen ska vara klarlästa och sådär tills i morgon. Yes.
 
Nollningen var för övrigt så otroligt rolig. Hände saker precis hela tiden och jag tappade helt kollen på vilken dag det var. En tisdag kunde lika gärna vara en lördag. Så det känns både sorgligt och skönt att de här två veckorna är över. Känns skönt att få landa lite. Har ju knappt hunnit vistas i min nya lya.
 
Nu ska jag ut och diska och sedan plugga lite innan jag ska släpa det här trötta arslet till Kalasmottagningen.
 
Vi hörs snart. Kram.

RSS 2.0