Senkvällsinlägg

God senkväll. För natt är det inte riiiktigt än tycker jag. Ligger här i sängen och njuter av att ha provet bakom mig. Åtminstone del 1. Morgondagen blir totalt pluggfri. Mys. Ska upp på vinden och rota fram jullådorna. Ja, plural. Julen är bäst.

Skulle bara visa vart jag fått min envishet ifrån. Alla i familjen vägrar ge sig och medge att tandkrämen är slut utan står och vrider och bänder skiten tills liiiiite liiiiite tandkräm masar sig ut. Tja, envishet eller lathet, avgör ni. Såhär har det alltså sett ut de senaste kvällarna:


Nåja, miljövänliga är vi ju onekligen. Kram, god natt på er. 

Husmorn är på gång igen

Pappa köpte hem saffran härom dagen då det var extrapris. Vi har redan bakat lussekatter så det skulle detta saffran alltså inte gå till. "Gör något med det" tyckte han, så nu har jag bakat cupcakes.


Letade runt lite på nätet och fixade till slut ihop ett hyfsat egetkomponerat recept. Inte smakat på alltsammans ännu, brukar bli framåt kvällen. Så roligt att baka. Det är nu i efterhand som jag börjar fundera på vart jag ska göra av dem... Det är 22 st och min familj är inte riktigt stora gottegrisar som kan vräka i sig. Ni får äta upp dem åt mig.



Man ska ju tydligen leva längre

For real. Jag är så omotiverad till att träna just nu. Men jag ska träna. Uuuh. Gick faktiskt hela vägen till förrådet förut för att hämta lim. Räcker inte det som motion? Ja? Eller hur?

Nej, nu ska jag motionera. Har hört att det tydligen ska vara bra. Hej och hå! Är ju äntligen av med förkylningen.




Plugga är för n00bz

Sju minusgrader när jag vaknade. Hela världen har ett gnistrande frosttäckte över sig och glimmar i takt med solen. Mmm.
 
 
Jag är inte redo för att plugga. Usch och fy. Läser som sagt fysik 2 just nu och jag orkar inte ens med den. Bara känslan av att ha någonting efter sig hela tiden är påfrestande och vill hellre gå utan någon press över huvud taget - som jag gjort hittills denna höst. Jag orkar inte plugga!
 
Så nu frågar jag mig själv varför jag läser fysik 2. Dessa möjliga anledningar har jag kommit på:
  1. För att ha något att göra
  2. För att få någon slags inkomst
  3. För att jag behöver fysik 2 när jag ska söka vidare
  4. För att socialicera sig
  5. För att samhället vill det
  6. För att fysik är roligt
Ja, jag kan inte riktigt komma på något mer. Då ska vi se här... Nr 1. Ja, godtagbar anledning om det var så att jag hade jättetråkigt, men det har jag inte. Jag är extremt bra på att sysselsätta mig själv. Så 1:an ryker. 2. Nej, jag har ärligt talat inte ens sökt studiemedel... Kanske borde det. Hur som helst är det kanske en okej punkt. 3: Meeeen sånt vet man aldrig. De utbildningar jag kollar på nu kräver inte fysik 2. Ingen av dem. Sedan finns alltid en liten risk för att man ändrar sig. 4. Socialisera sig? Nä. 5. Ja, mycket för att folk är på mig med att jag borde göra något. Typ. Föräldrar. 6. Ja! Fast det är bara roligt när man inte har pressen på sig att behöva prestera och åka fram och tillbaka för laborationer.
 
För övrigt har de sämsta systemet ever med sin hemsida där man inte hittar någon info alls. Och läraren svarar så diffust på mejlen att jag inte får ut något av hans svar. Så. Blä.
 
Nej, jag orkar inte med fysiken. Men jag kommer la gå ändå. För jag är envis på något vänster och kommer sega mig igenom skiten. Förmodligen. Hallelujah.
 
 

Man faller lätt tillbaka i gamla banor

Väckte bror min vid kvart i tio, konfunderad över att han inte gått upp än. För han brukar väl gå upp tidigare? Även när han har sovmorgon? Knackade på och hörde "vaaa?..." där inifrån. "När ska du upp?". Tystnad. "Faaan...!"

Så jag fick skrapa bilen och skjutsa honom. Han kom bara fem minuter för sent tack vare min episka körteknik (läs: hets).

Nu sitter jag och har för tillfället tagit en paus i fysikräknandet för en viss hårboll gick ner i sina gamla spår så fort jag slog upp böckerna. Hon har nog saknat att kunna störa såhär. Det är liksom inte samma sak med min bror. När hon lägger sig över hans grejer så klappar han henne lite och trycker sedan bort henne lite lätt. Jag gosar massor när hon gör såhär. Vet. Jättedumt. Men jag gillar i och för sig detta gosbeteende hos vår annars ganska självständiga misse. Hon ska vara med överallt, men helst bredvid och inte i knät. Putte.




Tänkte bara titta in och visa den här

 

Nu behövs en uppdatering

God kväll gott folk.
 
Moder och jag tänkte baka lussekatter. Det ni! Baka lussekatter och dricka glögg. För det är ju jul. Nej, detta är nästan emot mina egna julprinciper, att börja såhär tidigt. Men både mamma och jag kände att vi behövde få lite av den där underbara, lugna myskänslan man får av julpysslet i kroppen. Mm-hm. Dessutom hinns det inte med något lussekattbak nästa helg och sedan är det första advent. Första advent kräver lussekatter.
 
Skulle mest bara meddela er om förändringen ni förhoppningsvis redan ser. Kände att det ljusblå inte passade in nu i de korta dagarna och långa nätterna. La även in tre stycken helt random bilder från hösten som jag tyckte passa in fint. Andra förändringar är
  • Större rubriker
  • Annat typsnitt i rubrikerna
  • Större brödtext
  • Större länkar
  • Större ALLT
  • Förutom bredden på bloggen
  • Jag försökte faktistkt det också, men det funkade inte
  • Typiskt va?
Det slog mig att mitt lilla ordspråk "man lever bara en gång" är YOLO. Fast jag tänker mig inte riktigt att man ska testa droger och leka på järnvägar när jag säger så. Ja, man får väl tänka olika!
 

Fysikplugg och bokskrivande

Attans bananer vad jag är dålig på att skriva här nu för tiden.
 
I skrivande stund sitter jag instängd i arbetsrummet med min dorf. Hon ligger och sover på mattan. Fast egentligen tror jag att hon bara sover räv... Om jag skulle resa mig och gå till dörren tror jag hon skulle sticka ut som en pil.
 
Det är svårt att bara plugga till ett G. Jag har alltid haft en press på mig själv att prestera bra, att liksom alltid ta vara på den tid man har till att plugga, att räkna varenda uppgift tills man har gjort och kan alla som finns. För bra betyg kommer ju inte gratis. Åtminstone inte för mig. Så har jag inte pluggat på de tillfällena jag känner att jag kan plugga och går iväg och är medveten om att jag inte kan alla uppifter i boken så får jag ångest. Det känns inte bra. Jag kommer förmodligen inte få det där MVG:t jag vill åt då. Så när jag nu sitter och pluggar till ett G känns det bara märkligt. Märkligt, men rätt gött.
 
Det är Fysik B jag läser. B eller 2, vad du nu är van vid. Valde bort den i gymnasiet för att Fysik A-plugget tagit sådan tid och trodde inte jag skulle behöva den. Jag hade nog rätt. För jag tror fortfarande inte att jag kommer behöva den här kursen, men ja, man vet aldrig. Dessutom är det ju gött att ha något att göra (läs: man får studiebidrag yäää).
 
Jag går inte på lektionerna, endast labbar och prov, och sitter hemma å läser på. Gjort allt de gjort hittills, kört igenom uppgifterna, men känner inte att jag förstår all bakgrund. Det är det som är skillnaden mellan G och MVG tror jag. Om man förstår så kan man lägga ihop ett och två och sedan pyssla ihop en egen lösning till de allra svåraste uppgifterna. Kan man alla formler, men kanske inte förstår dem helt, så kan man inte göra de svåraste. Däremot klarar man de mindre komplexa ganska lätt. Fysik är ju trots allt mest formler.
 

 
Jag la in en omotiverad linje här ovanför. Hoppas ni tycker den är fin. Men ja, det är vad jag gör. Fysikplugg. Och så skriver jag på min bok, har jag sagt det? Har jag nämnt att jag skriver en bok? Jag skriver en bok. Det är kul. Jag gillar att skriva. Är över 300 sidor nu. Det känns ganska lite, fast ändå inte på något sätt. Det kändes otroligt stort att komma över 100-sidors gränsen. Som att det plötsligt var på riktigt. Ingen riktig bok är ju under 100 sidor liksom... daah... 200 kändes också rätt stort. Stort, men mindre. Och när jag korsade 300 var det mest "Jaha, 300 nu då... Jaha" och så fortsatte jag skriva. Närmar mig slutet. Om jag gissar kommer den hamna på runt 370 sidor kanske. 350? Då har jag kommit till slutet. Men sedan ska jag börja om. Bävar inför det... Hur ska jag orka gå tillbaka och först radera 30 sidor helt, sedan in och skriva om dialoger och annat, lägga till och ta bort saker? Nä, det får jag inte tänka på än. Har ett efterlängtat slut att skriva först.
 
Ni får en random bild på snö. NEJ! Den är inte random! Har ni hört att det ska snöa i slutet mot veckan eller nästa? Mmmm!!!!!!!!!!! SNÖ. JA. AHMAGAD. Kan dedikera ett helt inlägg till att berätta om den kommande vintern. Ni som inte gillar kyla och snö kommer tydligen inte tycka om den. Vargavinter. Nä, nu ska jag sluta skriva. Borde inte skriva såhär långt utan börja måttligt. Ni är ju inte vana.
 
 

Nagellack och sånt

Tjenis penis.

Nu är jag hemma från Dänmärk. Älskar Danmark. Åtminstone där vi är.

Today är jag på väg att titta på ny säng. Fick nyss reda på att min säng är äldre än jag, kanske 30 år faktiskt! Jättemjuk och go, men det märks att den är gammal nu. Behöver en lite bredare dessutom. Blir fint.


Här får ni bild på mina awesome naglar. Försöker lära mig att använda nagellack. Inte riktigt trivts i det.

RSS 2.0