Årsresumé

Haha, jag suger. Tänkte att "nu jäklar ska jag samla ihop bilder från i år och återge några av de alla saker som hänt under året" och började leta upp foton. Det började bra i alla fall...
 
 
Minns inte vad året började med, så lägger upp en bild på Dieseldorfen från januari i år.
 

Sedan blev jag firad för mina 18 år på denna planet. Ett stort gäng marcherade utanför häcken och överaskade mig på fredagskvällen! Jättekul! Minns att någon hade sönder min badrumsdörr och det kan jag dock inte släppa, haha. Blev verkligen överaskad!
 
 
Sedan tog vi bilen upp till... Ja... vart var vi... Fasiken, kan inte... JO! Trysil! Tror jag åtminstone. Älskar att åka skidor. Flyga fram nerför backarna, känna den bitande kylan i ansiktet när man svischar ner, krypa upp i ett hörn i en värmestuga och dricka varm choklad eller bara stå högst upp på berget, med solen i ansiktet och känna de stora och klumpiga pjäxorna runt fötterna. Hihi. Och nästa års resa känner jag på mig kommer bli ännu bättre!
 
 
Sedan upptäckte jag den här kvällen, när jag bläddrade runt bland bilderna, och kände att jag ville lägga upp det. Hade glömt av detta! Vi var tre tjejer hos Maria och fick för oss att bjuda över några killar och vaxa benet på en av dem. Haha. Han bara kved, stackaren. Och det tog flera månader innan benet såg normalt ut igen.
 
Men här tog mitt bildletande stopp. Som sagt, jag suger. Eller ja, jag fortsatte kolla igenom bilder, men jag sket i att leta upp sådana man kan lägga upp här. Fastnade i allt som hänt under året. Barcelonaresan framför allt. Åh, det var så härligt där nere. Och resan! Den nedrans långa bussresan! Det tog 30 timmar ner och 30 timmar hem och jag tappade känseln i rumpan. På riktigt. Den ena skinkans känsel kom tillbaka i oktober eller november, haha! Men ändå var resan rolig, och jag satt och såg Captain America med min jämnårige resekompanjon Oliver, tvingade honom se Twiligt och lyssnade på all hans musik. Och sedan när vi väl kom ner till Barcerlona... SOL. VÄRME. KLART VATTEN. Konstiga fotbollsmänniskor överallt på hotellet. Och min brors lag vann till och med hela cupen! Så otroligt härligt var det! Blev så glad!
 
Så, ni får inga fler bilder än så här, för råkade fastna för djupt i alla minnen och bara njöt. Året har haft sina fantastiskt underbara tillfällen liksom lite jobbigare och tråkigare. Allt som allt har det varit ett väldigt bra år och jag ångrar ingenting som hänt eller inte hänt. Precis som farfar sa.
 
Hoppas ert år också varit ett av de bättre. Nu får vi se fram emot det nya! Jag tar studenten det här året. Shit. Jag var ju 12 nyss.

Näst sista dagen

God kväll tardz.
 
Julen är över och det nya året nalkas. Det här är första året då jag inte egentligen ser nyår som något stort och viktigt, utan mest som en högtid som alla andra. Känns gött. Händer så mycket roliga saker precis i början av det nya året att jag nästan längtar mer till dem än till själva aftonen!
 
Har varit hos mormor och morfar i några dagar. Kom hem igår efter en lång körning i regn, slask och extrem dimma. Lite läskigt på sina ställen faktiskt. Klarade det galant! Hehe. Det är så mysigt där. Luktar julkänsla i hela huset efter alla de jular vi firat där genom åren och sover så fruktansvärt gott i den soffan. Ligger alltid och smsar sent i på nätterna där. Eller läser. Mysigt, som sagt. Tog emot att återvända hem till det lilla gråa samhället jag lever i just nu. Hade känts roligare om det inte var slask, utan snö, men inte en minusgrad syns till.
 
Har en liten plan för er, mina kära läsare. Men vågar inte avslöja någonting, inte för att det är så stort, utan för att så fort jag lovar något så rinner det ut i sanden. Ni får väl hålla utkik här lite då och då och se om det kanske dyker upp någonting för eller senare. Nu ska jag foreveralona och ha en riktigt, riktigt, riktigt go kväll.
 
Kram på er.

Tjeeeenare mannen

Hemkommen igen. Hörs snart!


"Kom igen dååå!!!"

"Ska vi inte åka snart?..."


Ibland undrar jag vad som pågår i hans huvud

Sitter och äter.
 
Bror: Tänk vad jobbigt det hade varit att andas genom en ost hela livet. (Håller en ostskiva över ansiktet)
 
 
Normal fundering.

Lucka 1, Julafton

Nu sitter jag nog under granen, gosandes med Diesel och öppnar julklappar med resten av familjen. Hoppas ni har det lika mysigt och att ni har en fortsatt underbar julafton.
 

Hörde tomten i natt

Snön föll otroligt vilt i natt när jag gick och lade mig. All luft inom den där trekanten av ljus från lyktstolparna var helt fylld med ett massivt moln av virvlande snöflingor. Och nu ligger snön vit på marken.
 
Ska inte skriva så mycket mer idag än det här, förmodar jag, det är ju trots allt julafton idag och då borde man vara med familjen och ha all uppmärksamhet på annat än datorn. Det här är dock inte det sista ni får höra från mig idag. Har nämligen suttit och redigerat ihop två inspelningar som var 20 minuter långa båda två, och försökt få ihop det till en någorlunda julhälsning till er. Lovade er ju trots allt en julkalender i år. Något ska ni få.
 
Vi hörs senare, tills dess: mys ner er i soffan och se en bra film. God jul!

Nu är jag trött i huvudet

Nu har jag suttit och redigerat och redigerat och redigerat.

Allt för er.

Julafton i morgon och Moder Natur har givit oss maaassa snö. Hihi.


AAAAAAAAAAARGH

Vad har hänt med min blogg? Man kan inte se kommentarer längre. ARGH! Vad irriterande.

Chokladpraliner!

Plötsligt har jag blivit kreativ och gör julgodis åt höger och vänster. Igår gjorde jag och en kompis chokladtryfflar och morseller, medan bror min och hennes bror brände vid allt de gjorde. Och nu har jag och fader gjort praliner! Mums. Blir en onyttig jul.


Da'n före da'n före doppareda'n

Här sitter jag i min bebisdräkt, ordnar med den sista julklappen och är glad för den lilla snön som föll nu på morgonen. Ska inte läma huset idag, om man då inte räknar en eventuell promenad, utan jag ska bara vara här, göra praliner med fadern, göra hemlisar och dansa med Diesel! Självklart är julmusiken på.
 
Satt och funderade igår. Det var ju den 21:a december, domedagen, då världen skulle gå under. Känner ingen som faktiskt trodde på det där, inklusive mig själv, men vi blev nog aningen besvikna allihop när inte ens det minsta oväder syntes till. Men innan dess slog en tanke mig, som sagt. Tänk om jorden faktiskt skulle gå under... Tänk om Mayaindianerna skulle ha rätt trots allt. Vad hade man gjort då? Och då menar jag inte typ "gått och gömt mig i ett skyddsrum" eller "kapat ett flygplan och flugit till Kina för att åka båt", utan mer vad man hade velat åstadkomma innan man dog. Tror mer eller mindre alla har utsatta mål de vill ha gjort eller klarat av innan deras resa är slut, till exempel ta studenten, skaffa några barn eller varför inte resa till något speciellt ställe. Så vad skulle hända om vi alla plötsligt insåg att jorden skulle gå under om sisådär ett halvår. Det är rätt kort tid. Man hade ju definitivt inte hunnit med att checka av de där milstolparna. Man hade fått göra om dem.
 
Jag hade sållat ut det viktigaste. Mycket hade ju även plötsligt blivit "fuck it, kommer ändå dö om ett halvår, nu gör det inget om jag gör bort mig" och gjort massvis av det där jag kanske aldrig vågat. Som något så fånigt som att bara gå fram till någon random och ge denne en komplimang för något. Eller sökt upp någon man inte träffat på länge eller liknanade. Hade definitivt märkt vad som betytt något i livet, dessutom. Som vänner och familj. Man kan ju inte spendera tiden med precis alla, man hade fått prioritera. Hm.
 
Vilken tur att världen trots allt inte gick under. Men vi kommer alla att dö, förr eller senare. Så vi har ju fått något slags preliminärt utgångsdatum... alltså borde vi börja våga mer och sådant redan nu! Egentligen.
 
Nu ska jag spela piano! Hhihihiih.

Åh, vad jag älskar denna högtid

Bror och jag har limmat ihop vårt ståtliga hus och bränt våra fingrar på smält socker nu. Han har rätt kort tålamod, bror min, och orkade inte glasera också så vi gör det i morgon. Då får ni bild på skapelsen!

Precis dekorerat klart vår underbara julgran nu, med hjälp av Dieseldorfen. Vi dansade till Michael Bublé och hade jättekul! Min bebis och jag.


God morgon!

Sista skoldagen innan vi ska samlas i aulan för att höra esteterna bränna av några jullåtar. Många skolor har redan slutat, många har avslutning idag, men inte vår skola. Ärligt talat gör det inte så mycket. Hälften av klassen har redan tagit ledigt så vi är typ max 10 pers på lektionerna nu. Jätteskönt och slappt.

I kväll ska bror och jag förhoppningsvis få vårt fantastiska pepparkakshus ihopsatt. Som de sanna matematiker vi är mätte vi, klippte och skapade vårt eget hus. Han går ju teknik dessutom, så det är ju sådant här han gör på sina lektioner. Men innan ska jag möta upp honom och inhandla de sista julklapparna. Mysigt.

Hela vårt vardagsrum luktar barr nu förresten, så nu är det bara snön som saknas innan det är perfekt.


Vi framkallar julkänslorna


Kram

God natt på er.


Han är lärd, min fader

Pappa kom precis in och började veva sitt finger i luften. Jag vänder mig om och ser frågande på honom.
 
Pappa: Det är millitärt tecken för samling.
Sofie: ...
Pappa: Det är bra, va? Så kan man kommunicera på jättelånga avstånd!
Sofie: ...
Tystnad. Jag vänder mig om mot datorn igen.
Pappa: Eller så betyder det att det har varit skottlossning och att det ringer i öronen.
Han går ut.

Det där som kallas hormoner

gOD KVÄLL, GOTT FOLK! Shit! Caps lock var på.
 
Nytt försök. God kväll, gott folk!
 
En sak jag tänkt på är att jag ser grymt bra ut i fönstret i arbetsrummet. Just den spegelbilden gör att jag alltid - oavsett om jag inte duschat på två veckor - ser ut som en gudinna. Assnygg.
 
Är så trött på att plugga just nu, det har ju mot förmodan gått väldigt bra senaste tiden, men nu är jag lite för trött tror jag. Har sett Greys Anatomy och vräkt i mig nudlar. Sedan bestämde jag mig för att "nu är det dags att ta tag i den där svenskauppgiften" och gick och slog mig ner vid datorn. En timme senare ger jag upp efter att ha kollat otaliga bloggar, meningslösa youtube-klipp och läst om mördare för skojs skull. Allt blir så mycket intressantare när man har något tvång efter sig. Nu sitter jag här och skriver blogg, myser av att bara skita i allt plugg även denna kväll och ser fram emot att äga min familj i Pengarna på bordet.
 
Och på tal om Pengarna på bordet! Jag kan vara en så fruktansvärt dålig förlorare ibland. Brukar skylla på att det snarare beror på vem det är jag spelar med än själva mig själv, men jag tvivlar på att det egentligen är så. Visst har jag lättare att flippa och bli sur om den jag spelar med är en ettrigt dålig vinnare som intensivt hånar mig så fort han eller hon vinner, men tror kanske jag innerst inne bara är en tävlingsmänniska ut i tårna. Alltid varit. Jag vill vinna allt! Förra programmet så blev jag jättearg när jag förlorade alla mina pengar och surade i ett soffhörn resten av kvällen. Nästan. Blev otroligt bitter i alla fall. Har varit bitter idag också måste jag erkänna. Och igår. Så enormt lättretlig. Detta älskar min kära familj som så fort de märker att jag är på ett sådant humör gör allt de kan för att trigga mina små anfall. Mamma fick en skrattattack vid middagen igår när jag röt åt allt och alla och var tvungen att gå iväg med anledningen "du är så rolig när du är arg, Sofie". Då kunde till och med jag inte låta bli att dra på mungiporna. Gick även runt som ett åskmoln idag senare delen av skoldagen och jag ber formelt om ursäkt till alla mina klasskamrater som fick stå ut med mig. Det var inget personligt. Det var bara jag som fick små ryck för varenda liten skitsak.
 
Och nu blev jag anti igen. Måste lugna ner mig.
 
Tack, Gud, för att jag har så oändligt mycket hormoner i min kropp just nu. Tack.
 
Ger du mig snö till julafton är det lugnt.

Nej, nu får det vara nog

Nu har jag suttit med den jäkla inversa funktionsuppgiften hela dagen, med undantag då jag försökt memorera det jag ska framföra på biologilektionen i morgon. Man kommer till en punkt då man känner att "okej, jag är långt ifrån klar, men nu räcker det faktiskt" och den punkten har jag nu nått. Nu får det vara nog.
 
Hade lite tid över igår då jag roade mig med att läsa gamla inlägg av mig själv. Jag var ju riktigt finurlig en gång i tiden! Skrev om väldigt mycket mer än vad jag gör nu, numera drar jag mig från att uttrycka mina åsikter alltför väl, jag drar mig för att skriva ner känslor som inte är positiva och jag drar mig från att verka dum - och av den anledningen googlar jag så fort jag är osäker på hur någonting stavas, hur det egentligen ligger till med viss fakta och så vidare. Rädd för att göra bort mig helt enkelt, trots att det egentligen inte är att göra bort sig. Jag känner mig i och för sig sällan ledsen och besviken, så det är rätt naturligt att det blir mest glada inlägg, men de gånger jag är annat än glad så undviker jag att skriva det. När jag var yngre - gick kanske i sjunde klass - var jag tvärtom och tyckte det var jätteroligt att skriva ledsna saker till folk, så att de skulle bli upprörda och bry sig. Lite attentionwhore-varning nästan, haha.
 
Hur som helst var det rolig läsning, det där. Fick höra tankar från förr. När man sitter med facit i hand och ser vad alla de där valen och kvalen har gett för reslutat, så kan man sitta där och tänka hur rätt jag hade innan, eller hur otroligt fel, sitta och döma Sofie från förr. Märkte i alla fall att jag faktiskt - tro det eller ej - har mognat. Eller mognat och mognat, det är lite av en defintionsfråga. Jag oroade mig för småsaker, saker som var otroligt onödigt att vara nervös för, gav min uppmärksamhet till "fel" saker. Har bättre prioriteringar nu, om man kan uttrycka det så. De sakerna hade varit befängt att oroa sig för nu. Så antingen har jag mognat, eller fått värre saker att tänka på, haha. Som sagt, en definitionsfråga.
 
Känner att jag borde lägga ner lite mer arbete bakom mina inlägg när jag har tid, skriva som förr. Var nästan bättre på att skriva för fyra år sedan om man jämför med nu. Mycket har fallit bort och de ord jag använde mig av då, det ordförrådet, har sinat. Inser även att jag är onödigt försiktig med vad jag skriver. Känslor är ju roligt! Det är ju inte som att någon ändå är perfekt. Alla begår misstag, alla gör fel och ofrivilligt utger sig för att vara helt dum i huvudet ibland, och jag tror även att ni vet vem jag är bakom alla känslor och alla tankar och åsikter. Vet inte hur bra jag kommer vara på att proppa mina inlägg fulla med fler personligheter, men jag vet i alla fall med mig att jag borde försöka.
 
Oj, vad osammanhängande inlägg det blev, kände jag! Det kan vara så ibland. Nu ska jag leta reda på en ansiktsmask och lägga mig i badet en stund. Ska bli skönt att vila hjärnan.
 
Hoppas ni har en fantastisk tredje advent! Det är bara en vecka kvar till julafton nu! Tänk vad tiden går fort.
 
Två år sedan.

Om man siktar för högt slår man sig

Om det är någon här som kan någonting om inversa funktioner får ni gärna säga till. Förstår principen, men resten är fucked up.
 
Vi har matte projekt i matte D nu och jag valde en med just inversa funktioner. Dessa kommer egentligen inte in i matten förrän i Matte E så är lite halvt lost nu känner jag. Smart Sofie! Dessutom tycks ingen kunna hjälpa mig. Usch och fy. Satsade jag aningen för högt nu kanske?
 
Vad är f[f^(-1)(x)] lika med? Använd formeln för derivatan av sammansatt funktion för att visa att Df^(-1)(x))= 1/{f'[f^(-1)(x)]}

Det är något fel på männen i min familj

Vi har en religionsuppgift att förklara olika begrepp och ett av begreppen jag ska förklara är "treenigheten". Därför frågade jag min kära familj om de kunde förklara det på ett bra sätt. Hittade även en bra förklaring på ne.se som jag drog för dem efteråt...
 
Sofie: Man skulle kunna se treenigheten som vatten. Att Gud kan finnas i tre former och det kan vatten också. Vatten kan ju vara flytande, gas och fast form, men består ändå av samma partiklar!
Pappa: Men vem av dem är gas då? Jesus? Eller Anden?
Sofie: Pappa...
Pappa: Kan de sublimera? Eller kan de övergå direkt från fast till flytande?
Johan: Vem leder ström bäst?
Pappa: Vad har de för kokpunkter?
 
... Fuck you too.

Hallå, ni tar min barndom!

Klockan närmar sig sakta men säkert tre. Vi hjälps alla åt med att duka av efter att ha ätit alldeles för mycket och allt tycks gå i slowmotion. Tallrikarna väger tio gånger mer än vanligt när man släpar sig ut till köket för att sätta in dem i diskmaskinen och jag själv vill inget hellre än att bara lägga mig på rygg i soffan och hamna i matkoma en stund.
 
Tio i tre. Pappa kommer upp till det rödklädda vardagsrummet där jag slumrat till ett ögblick och med ens blir jag pigg och sätter mig upp - precis samma känsla som när man vaknar på morgonen, inser att klockan är tio över sju och att man har tio minuter på sig för att göra i ordning sig och hinna till bussen. Klarvaken på en sekund. Resten av familjen släntrar in en efter en och slår sig ned bredvid mig i soffan. Alla är förväntansfulla. Nåja, nästan alla. Diesel lunkar förbi det bruna träbordet och försvinner iväg, like she doesn't give a fuck, medan vi andra ivrigt blickar mot tvn. Någon minut innan tre tänds ljuset. Nu börjar det. Och så sjunker man in i Disneys värld med alla olika julhälsningar, skrattar åt Kalle Anka och Askungen och somnar under Ferdinand och Robin Hood.
 
Så det känns otroligt fel att de helt plötsligt ska ta bort flera scener från denna underbara tradtion! Jag kan förstå argumenten de har, att det är så stereotypt och så vidare, men fuck it, jag vill ha kvar det som det varit. Det är väl ändå ingen som tänker "åhåå, det är en stereotyp mörkhyad där" eller "ah, nu har de dragit in en stereotyp jude också!" när man sitter och myser av julkänslorna. Jag har åtminstone aldrig lagt märke till det. Sedan finns det sura, pessimistiska människor som säger att pepparkaksgubbar ska uteslutas från luciatåg bara för att de är bruna. Ja, det är klart de är bruna! Det är fkn pepparkakor! De får ta och lugna ner sig lite. Det är ju snarare de som är rasistiska som tycker att så mycket är fel. Det är ju oftast de som undviker ämnet och reagerar på allt som man ska ha ett extra öga på, inte de som kan prata naturligt om det och inte jämt och ständigt går runt och kopplar allt till rasism. Det är sådana här människor, med en otroligt negativ livssyn, som sitter och bestämmer att pepparkakor är rasistiska. Löjligt.
 
Nu kände jag att jag gled iväg lite från Kalle Ankas julafton här, det var det jag tänkte skriva om. Jag måste ändå säga att jag förstår Disney, förstår varför de vill ta bort dessa klipp, men ändå tycker jag att det är så fel. Sluta mixtra med min barndom! Sluta mixtra med min jul. Det ska vara julbord, Kalle Anka klockan tre och julklappar! Och snö. Det ska vara snö.
 
Äh, jag är bara sur.
 
                 

Coolt

Är uppe och blöder näsblod. Coolt va!? Inte blött näsblod sedan någon enstaka gång på dagis.

Diesel håller mig sällskap.


Julklappsinslagning

Det hör verkligen till att slå in julklappar. Laddar alltid upp med papper, etiketter, tejp och så vidare när det lider mot jul, går in med världens mysinställning - nu jäklar ska jag ha på hög julmusik och bara pyssla med paketen -, men tröttnar nästan alltid efter ett tag, haha. Åtminstone om jag är ensam. Om någon annan är med blir det lättare att jag glömmer bort att min rygg gör ont av att sitta böjd så länge, att presentpappret har damp och att tejpen inte fäster.

Nu har jag världens mysinställning igen. Får se hur länge mitt tålamod tillåter mig pyssla denna kväll.

Kram!


Awesomeness

Äntligen är matten klar. Ska unna mig en ledig kväll, äta sushi, popcorn och chips och se på tv precis hela kvällen.

Åh, nu är jag glad!


Måste lära mig

Sofie: Alltså, jag måste göra den sedan. (Pekar på ett lodjur som finns i matteboken vid en uppgift) Stör mig på att han bara står där och ser efterbliven ut.
Bror: Hehehehehehe hen. Att HEN står där. Det kan ju vara en hon.


Puss

Pluggat sedan kl 2 fram tills nu. Matten kommer bli min död.

Sitter i badkaret (det är vatten i) och ska filosofera om livet, sedan se julkalendern och bara ta det lugnt. Det har jag gjort mig förtjänt av tycker jag.


Hej bajs!

Blogg.se har inte varit särskilt samarbetsvillig de senaste två, tre dygnen, så har fått flipp. Försökt lägga upp inlägg om att jag varit på Gekås och varit ascool där. Har även försökt lägga upp inlägg om hur fantastiskt vackert det är utomhus med den gnistrande snön. Har även vissa gånger försökt att ens starta appen (vilket inte gått över huvud taget).
 
Nu kommer jag göra er extremt jättebesvikna, för jag vet att ni sitter som fastklistrade framför datorskärmen idag och trycker F5, F5 och åter F5. Ni kommer inte få julkalender idag. Hehe. Jag är verkligen sämst. Lovar saker som jag aldrig håller. Sådant är livet!
 
Nu ska jag se på Solsidan och sedan gå och lägga mig. Är så nedrans trött av någon anledning. Minns inte varför.
 
Haha.
 
"min brorsa har ropat svordomar hela dagen" // brorsan
 
Kram töntz.

Julkalendern

Hahaaa.... Om ni inte redan ser julkalendern måste ni se den. Den är asbra. Dagens är best episode ever.

Hehehehe.


Sniiigeeel

Jag och Victor har för övrigt gjort slut, gått mer än en månad nu, så kanske är dags att berätta det, haha.

Mår bra i alla fall, som ni förmodligen märkt. Det är ju vinter och massa saker på gång!

Kram på er.


"Fisongar"

Eftersom vi har projektarbetsvecka den här veckan och bestämmer över vår egna tid bestämde jag och Tim oss för att besöka vår gamla skola. Vi saknar båda framförallt musiklektionerna och hängde därför med vår assköna lärare på hans lektioner.

Nu har jag en fråga. Var vi verkligen såhär jobbiga i sjuan? Satt vi verkligen och var jobbiga och trodde att vi var något? Tuggade tuggummi och tyckte vi var jättecoola för att vi väsnades när vi egentligen skulle vara tysta? Har svårt att tro det, men det var vi säkert. Jäkla fis-ungar, som vår hkk-lärare sa idag.

Det var hur som helst jättemysigt! Satt och sjöng med och spelade gitarr och var allmänt asball. Nostalgi till tusen. Och sedan skadade det ju inte att höra "jag väntar fortfarande på att någon skiva ska ges ut så jag kan säga 'jag hade henne i musik!!!'". Haha.




Fml

Jag vill bara bajsa på min mattebok.

Mest det jag ville säga.

(Jag vill mycket hellre ut och leka i snön)


Dieseldorfen

Vår katt är märklig och kräsen.

Hon gillar inte räkor, fisk eller den mesta kattmaten.

Hon gillar sitt torrfoder, endast en viss sorts blötmat (ger vi henne någon annan sort blänger hon och går iväg), lukten av när jag filar mina naglar, chilli con carne och ostbågar. Ostbågar! Dafuq!

Dessutom tycker hon inte om att bli borstad, hon gillar vatten, men är extremt rädd för snö.

Jag älskar henne något enormt. Min bebbe.




KAJAHALAPISYS HIHIHIHI

HAHAHAHA JAAAAAAA JAG TAR EMOT SNÖN LUGNT OCH SANSAT LIKE A BAWS.

LUGNT OCH SANSAT!


Första advent

Chacha //Tim
 
Nä, skojar. Känner ingen som heter Tim. Tim. Vilket fult namn.
 
Okej, för att vara lite seriös. Har ingen lucka idag, med tanke på att jag inte har någonting att gömma bakom. Denna första advent ger jag er ... DADADAAAAAAAAM. EN NY DESIGN. Hell yeah. F5:a om ni inte kan se den!
 
Hoppas ni haft en mysig första advent med minusgrader och allt.
 
God natt på er.

Frukta icke

Nej, jag har inte glömt bort er! Eller faktumet att det är första advent idag och att jag lovade en lucka dagen till ära.

Fear not. Stay put.


Var hälsad

Idag inleds sista månaden på året och min morgon började bra. Gick upp tjugo i nio för att se första avsnittet av julkalendern. Varm oboy, mackor och pepparkaka var inte helt fel såhär första december, med Greveholms slott på tvn. Visst, förra gången den julkalendern gick var jag två år, så jag minns ingenting, men har sett den flera gånger när jag varit sjuk och hemma från skolan och den är hur mysig som helst. Därför håller jag tummarna för att denna blir lika bra som förra.
 
Förutom att det är första december och man officiellt får lyssna på julmusik och dricka hur mycket glögg som helst så har temperaturen sjunkit, äntligen. Frosten ligger som ett skimrande silvertäcke över hela gräsmattan och takpannorna, och luften bara skriker vinter på mig och mina kinder så fort jag går utanför dörren. Åh, vad jag längtat. Var dessutom hemma hos Johanna igår på vårt årliga julpyssel och gjorde nejliksiner och julkort och åt julmat. Går det att få mer julkänsla?
 
Ja, vänta.
 
Sådär ja! Satte på Michael Bublé's julskiva. Hihi. Nu saknas det bara en gran och att julpyntet - som täcker hela köksbordet och golvet i mitt rum - kommer upp i fönster och på hyllor. Och att snön börjar falla på riktigt!
 
Nu efter tre timmars studerande av matematik och religion ska jag fortsätta knåpa på en bild jag pysslar med i illustrator. Lär mig fortfarande och det är så roligt! Hade lätt kunnat jobba med något sådant här. Apropå att göra bilder så kommer jag inte ha någon julkalender i år, för det kommer bara bli tråkigt för er med tanke på att jag egentligen inte har någon tid att lägga på det. Så det skulle bara bli stressigt och så skulle jag få prestationsångest. Däremot ska jag försöka lägga upp adventsbilder! Och självklart dyker det upp någonting på julafton. Det ska jag inte strunta i.
 
Nu ryser jag över hela kroppen, haha. Silent Night började spelas och jag bara kände världens nostalgikänsla spridas inuti. Mm. Detta kanske borde klassas som min favoritårstid ändå. Förmodligen ärvt det av mor min.
 

RSS 2.0